Sos koperkowy

sos koperkowy

Jak zrobić sos koperkowy?

Czy Wy też jako dzieci nie znosiliście koperku? Wtedy mówili mi, że do jedzenia koperku dorosnę, w co ciężko było uwierzyć. A jednak. ;) Sos, który dzisiaj Wam prezentujemy, będzie dobrze pasował do sałatek z ziemniakami, jajkami, zieloną fasolką, a także na przykład do polania łososia.

 

Składniki sosu koperkowego:

sos koperkowy
sos koperkowy

– jogurt naturalny (typu greckiego, gęsty)

– 3-4 gałązki koperku

– Przyprawy: sól, pieprz, opcjonalnie: papryka ostra

 

Koperek drobno siekamy. Łączymy ze sobą jogurt i drobno posiekany koperek.

Doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą.

Całość mieszamy.

sos koperkowy
sos koperkowy
sos koperkowy
sos koperkowy
sos koperkowy
sos koperkowy

Comments

comments